четвъртък, 24 май 2018 г.

АГНЕШКО

                                                                        СЪДЪРЖАНИЕ
1)   АГНЕ С БУЛГУР 
2)   ДРОБ САРМА
3)   ЛЕК ЯГОДОВ ДЕСЕРТ
4)   ЗЕЛЕНА КАВАРМА
5)   ПЕЧЕНИ РЕБЪРЦА
6)   КРЕХКО БУТЧЕ  С  КАРТОФИ И БИЛКИ
7)   НА ЯХНИЯ С КАРТОФИ И ДОМАТИ 
8)   ПЕЧЕНО БУТЧЕ ВЪРХУ ОРИЗ С ДЖИНДЖИФИЛ
9)   ПЕЧЕНО С ГЪБИ В СОС ОТ СМЕТАНА И ВИНО
10) ПЕЧЕНО АГНЕШКО С ДЕВЕСИЛ 
11)  ПЪЛНЕНА АГНЕШКА ПЛЕШКА
ОТНОСНО  ЯГОДОВИЯ ДЕСЕРТ:       ЕДИН МОЙ КОЛЕГА ДИАБЕТИК МИ КАЗА ,  ЧЕ ЗАХАРТА МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ СЪС СТЕВИЯ
ИЛИ С ПОДСЛАДИТЕЛ ЗА ДИАБЕТИЦИ. НЯКОГА КАТО БЯХ МАЛЪК КАТО СЕ ПОЯВИ ЗАХАРИН СЪВЕТСКО ПРОИЗВОДСТВО БАЩА МИ И СЕСТРА МУ ИЗЧИСЛИХА ,  ЧЕ ТРИ ХАПЧЕТА СА РАВНИ НА ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР  .   ПРОБВАХА И  СЕ ПОЛУЧИ ОБРАТЕН ЕФЕКТ ,  ТОЕСТ СТАНА ГОРЧИВО . ЗА ТОВА РЕШИХА ,  ЧЕ ДВЕ ХАПЧЕТА СА РАВНИ НА ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР.  ДО ТОГАВА МАЙКАТА НА БАЩА МИ СИ ПОДСЛАЖДАШЕ ЧАЯ С ГЛЮКОЗА .  ПОМНЯ ГО ЗАЩОТО АЗ КУПУВАХ ГЛЮКОЗАТА ОТ БАКАЛИЯТА. ОТ ТОГАВА ХИМИЯТА ДОСТА СЕ Е ПРОМЕНИЛА И ЗАХАРИНА СЪЩО.
В ДЕВЕТДЕСЕТТЕ ГОДИНИ РАБОТЕХ В БОЗОВАРНА И СМЕСВАХМЕ ЗАХАР С КРИСТАЛЕН ГОТВАРСКИ ЗАХАРИН.   ВЕДНЪЖ ОБАЧЕ СМЕСИХМЕ ЗАХАРТА СЪС ЗАХАРИНА И  С ГЛЮКОГЕН - ТЕЧЕН ГОТВАРСКИ ЗАХАРИН  И ЗАХАР И СЕ ПОЛУЧИ БОЗА С ЛОШ ВКУС .  ЯВНО БЕШЕ СТАНАЛА НЯКАКВА РЕАКЦИЯ И ЗАТОВА ПРОДЪЛЖИХМЕ ДА СМЕСВАМЕ САМО ЗАХАР СЪС ГОТВАРСКИ ЗАХАРИН НА КРИСТАЛИ.    ТОЕСТ ПОДСЛАЖДАЙТЕ С ТОВА С КОЕТО СТЕ СВИКНАЛИ. 
 



1 коментара:

В четвъртък, 24 май, 2018 , Blogger P. Starbanow каза...

Понеже някои букви попадат на тъмен, почти черен фон единствено и само заради това Оцветих буквите в червено. Авторът.

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница