сряда, 20 юни 2018 г.

ГУРМЕ

                              СЪДЪРЖАНИЕ
        ВИДОВЕ ЧАШИ И ПОМОЩНИ СРЕДСТВА
         МЕРНИ ЕДИНИЦИ
най - отгоре има мерки и теглилки

1)  СУПА С БРОКОЛИ И КАРТОФИ
2)  ЛАЗАНЯ С ЛЕЩА
3) ДОМАТЕНА СУПА АНАСОН
4)  САЛАТА ОТ МОРКОВИ И  СЛИВИ 
6) ПАЛАЧИНКИ
7) ПИЛЕШКО ФИЛЕ С БАЛСАМОВА РЕДУКЦИЯ
8) ДОМАТЕНА ТОРТА
9) СВИНСКО БОН ФИЛЕ ПЪЛНЕНО С ЛИОНСКИ САЛАМ,
МОЦАРЕЛА,  ОРЕХИ И СТАФИДИ
                СГОТВЕТЕ  ВАРЕНИТЕ  ЯЙЦАТА
10) БАНИЧКИ С ВАРЕНИ ЯЙЦА
11) САЛАТА С РОЛЦА ОТ  РАЦИ
12) ДИП С ЯЙЦА
13) ВАРЕНИ ЯЙЦА С ЛУК И ДОМАТИ
14) ОБЛЕЧЕНИ ЯЙЦА 
15) АГНЕШКО С МЛЕЧЕН СОС 
16) КАРТОФЕНО РУЛО С ПЛЪНКА ОТ СИРЕНЕ И 
ВАРЕНИ ЯЙЦА 
17) ГЮВЕЧ С ВАРЕНИ ЯЙЦА
18) ГУРМЕ - ХАПКИ С МОЦАРЕЛА И САЛАМ
19) СКУМРИЯ ГУРМЕ
20)ГНЕЗДА ОТ КАЙМА
21) КРИТАРАКИ С ОКТОПОД
22) ПИЛЕ КАПРЕЗЕ С ЧЕРИ ДОМАТИ
23)КЪЛЦАНИЦА  В БУЛО НА СКАРА
24) САЛАТА С ПАСТА ПЕННЕ
25) ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА С ПИЛЕ
                 ВАРНЕНСКИ ВКУСОТИИ
26) ГРИЛОВАНИ КРИЛЦА ПО МЕКСИКАНСКИ ОТ САНДРА
АЛЕКСОВА
27) ЛУЛЯ КЕБАБ ОТ АНИ ШАКАРЯН
28) ГУРМЕ БУРГЕР ОТ ДАНИЕЛА КОЛЕВА
29) МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБРА НА ОТ ДАНИЕЛА 
КОЛЕВА
30) МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБРА - ВАНЯ 
ГЕОРГИЕВА
31) МАРИНОВАНИ ШИШЧЕТА ОТ БЕКОН  - ВАНЯ
ГЕОРГИЕВА
                 
                ИДЕИ С ЛИМОНИ

32) ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ЛИМОНИ
33) ПЕЧЕНА ПАТИЦА С ЛИМОНИ
34) ДОМАШНА ЛИМОНАДА
35) СЛАДКО КИСЕЛИ ТАЙНИ
36) ЛИМОНЕНИ ПАСТИЧКИ
37) ПОСТНА ВЛАДИШКА ПИТА
38) ЛЕСНА ТОРТА
39) ЗАЕК С ЛИМОН И КАРТОФИ
40) ИТАЛИАНСКИ ТАРТ 
41) ЛИМОНОВ ПАЙ С БИШКОТИ
42) ПЪСТЪРВА С МАЩЕРКА И ЛИМОН
43) СВИНСКО С ЛИМОН И ВИНО
44) ЛИМОНОВ КЕКС
45) ПЕЧЕНО ПИЛЕ С ЛИМОН И ЧЕСЪН
46) ЛИМОНОВ ПУДИНГ
47) ТЕЛЕШКО ФРИКАСЕ С ЛИМОН ПО ФРЕНСКИ
48) НАХУТ С ПРАЗ И ЛИМОН
              ВРЕМЕ Е ЗА КЕСТЕНИ
49) СВИНСКО ПЕЧЕНО С ЯБЪЛКИ И КЕСТЕНИ
50) СЛАДКИШ С КЕСТЕНИ 
51) ПЮРЕ ОТ КЕСТЕНИ
52) ПУДИНГ С КЕСТЕНИ
53) КЕСТЕНИ СЪС СМЕТАНА
54) КОНФИТЮР ОТ КЕСТЕНИ
          ИДЕИ  СЪС  СИРЕНЕ
СИРЕНЕТО   Е  ПОДХОДЯЩО  ЗА  ВСЯКО  МЕНЮ
55) ПИЛЕШКО  ФЕЛЕ  С  ГЪБИ
56)  КАРТОФЕНИ  КЮФТЕТА  С  КАЙМА
57)  СУПА  С  БРОКОЛИ 
58)  ФОНДЮ
------------------------------------------------------------------------------
Малка забележка: Понеже някои от вас живеят извън Европа. В Щатите. Там не се мери в грамове , а в '"oz"' .  
Пък и в  някои рецепти просто пише пакетче прясна мая . 
    Най - сетне макари с голямо закъснение разбрах колко е едно пакетче мая прясна - 42г.
1г = 5м. карата (metric carats) = 0, 3527 oz
1 кг = 1000 грама (g ) = 2,20462 либри (lb)
1 американски галон = 8 американски пинти = 3, 7854 л (l )
1 американска пинта = 0, 9689 англйска пинта = 0, 5506 л (l )
1 литър = 1 дм 3  ( cu dm)  = 0, 2642 американски галон (US gal )





                                                             



ГУРМЕ



На Николай Немигенчев от тазгодишния "МАСТЪРШЕФ"



















4 коментара:

В неделя, 10 юни, 2018 , Blogger P. Starbanow каза...

(Към ястия с варени яйца) Защо трябва да се звярът яйцата, а ако са сорови

 
В вторник, 12 юни, 2018 , Blogger P. Starbanow каза...

Яйцата трябва да са сварени за да се предпазим от салмонела. Според ХЕИ трябва да се варят поне 15 минути. Аз лично ги варя 11 минути.

 
В вторник, 12 юни, 2018 , Blogger P. Starbanow каза...

Евреите ги пекат на фурна с черупките един час.

 
В понеделник, 20 август, 2018 , Blogger P. Starbanow каза...

Греипфрута и лимона са витаминозни и се смята , че почистват кръвоносните съдове
от вредния холестерол.
В Израел в добрите ресторанти обезателно предлагат в менюто вода с парчета лимон и мента . Аз лично съм пробвал такова питие, освежаващо е. Приятно е.

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница