неделя, 5 август 2018 г.

ВРЕМЕ Е ЗА СКАРА

СЪДЪРЖАНИЕ
1) ГРИЛОВАНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА ПО МЕКСИКАНСКИ
2) ЛЮЛЯ КЕБАП
3) ГУРМЕ БУРГЕР 
4) МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБРА 1
5) МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБРА 2
6) ГРИЛОВАНИ ШИШЧЕТА ОТ БЕКОН
7) ИНФОРМАЦИЯ ЩО Е ТО ЧЕВЕРМЕ И БАРБЕКЮ.


АЗ  ПОДКРЕПЯМ  БЕЛГЙЦИТЕ И СМЯТАМ ,  ЧЕ ДУМАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ КАКТО
Е СЪЗДАДЕНА ТЕ СА КАЗАЛИ ДВЕ ДУМИ И ЕДНА БУКВА,  БУКВАТА Q. ПРОПУСНАЛИ СА ЕДНО Е КАЗАЛИ СА НА РАЗВАЛЕН ФРЕНСКИ barbbeQ
смятайки ,  че казват от брадата до Q Впрочем те са казали БРАДАБЪДАQ
На френски към и до е A с апостров.   Бъда на френски е BE
Сега думата се преиначава и има твърдение ,   че е американска
с френски отенък.
      ВЪВ ФРЕНСКО БЪЛГАРСКИ РЕЧНИК
СЕ ТВЪРДИ ,  ЧЕ БАРБЕКЮ СЕ ПИШЕ
BARBECUE - СКАРА ЗА ПЕЧЕНЕ
И ТОВА Е ЧЕТВЪРТИЯ НАЧИН,
КОЙТО ВИЖДАМ В РЕЧНИКА
       КАЗАЛИ СА НА РАЗВАЛЕН ФРЕНСКИ barbbeQ смятайки ,  че казват от брадата до Q
Впрочем те са казали БРАДАБЪДАQ На френски към и до е A с апостров.
Бъда на френски е BE Сега думата се преиначава и има твърдение ,   че е американска
с френски отенък.
     ВЪВ ФРЕНСКО БЪЛГАРСКИ РЕЧНИК СЕ ТВЪРДИ ,  ЧЕ БАРБЕКЮ СЕ ПИШЕ
BARBECUE - СКАРА ЗА ПЕЧЕНЕ  И ТОВА Е ЧЕТВЪРТИЯ НАЧИН,  КОЙТО ВИЖДАМ В РЕЧНИКА
НО И ДА КОМБИНИРАТ НАПРИМЕР ПРАСЕ С КОКОШКА.
И ПОЛУЧЕНОТО ДА ГО ПЕКЪТ НА ШИШ НАПЪЛНЕНО С
КАКВО ЛИ НЕ. ПРОСТО СПОРЕД НАС СЕГАШНИТЕ
ХОРА ,  ТЕ СА БИЛИ ЧУДАЦИ И ЧРЕВОУГОДНИЦИ.
ЕКВИВАЛЕНТ НАТЯХНОТО Е АДЦКИ ПРОСТОТО ЧЕВЕРМЕ.
ЧИСТО И ПРОСТО НАНИЗАНО НА ШИШ АГНЕ ПЕЧЕНО
НА ЖАР. НЯМА ПИСМЕНИ ДОКУМЕНТИ ОТ ,  КОИТО ДА
СЕ ВИДИ КОГА ЗА ПРЪВ ПЪТ ТУК ПО НАШИТЕ  ЗЕМИ
СЕ Е ПОЯВИЛО ЧЕВЕРМЕТО . НЕКА РАЗГЛЕДАМЕ И ДУМАТА ЧЕВЕРМЕ -
ЧЕ НА ШОПСКИ ДИАЛЕКТ - ЩЕ = ЧЕ - ДИАЛЕКТАЛНА ШОПСКА ДУМА.
ЗА ТОВА САМИ РЕШЕТЕ ДАЛИ ПЪРВОТО ЧЕВЕРМЕ СЕ Е ПОЯВИЛО В
ШОПСКИЯ  КРАЙ. ЧЕ    ВЕР   МЕ . НАЙ ВЕРОЯТНО СА ИСКАЛИ ДА КАЖАТ ОВЧАРИТЕ ЩЕ
ВЪРТИМ АГНЕ .  РАЗБИРА СЕ ТОВА Е МОЯ МИСЪЛ - МОЖЕ ДА НЕ СЪМ ПРАВ
АГНЕТО КАЗВА МЕЕ И ЕТО ДА СЪЕДИНИМ ПАРЧЕТАТА "ЧЕВЕРМЕ" И СПОРЕД
МЕН СЕ ПОЛУЧАВА ЖАРГОННА ,  ОВЧАРСКА ДУМА. ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА ТУРСКОТО ИГО
НЯКОИ НЕЩА СА БИЛИ ЗАБРАНЕНИ.
        ЛИЧНО АЗ СЪМ ВЪРТЯЛ АГНЕ НА ШИШ . ДОСТА СОЛ ОТИВА И СЕ МАЖЕ
С СЛАНИНА. ПЕЧЕ СЕ НА ЖАР ОТ ТРИ ДЕБЕЛИ ПАРЧЕТА ДЪРВО ДЪЛГИ ОКОЛО
МЕТЪР.  ПЕЧЕ СЕ ДЪЛГО.  ТРИ ЧАСА. БЪЛГАРСКОТО ЧЕВЕРМЕ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО
АГНЕ  ДОКАТО БАРБЕКЮТО В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е КАКВО ЛИ НЕ МЕСО.
      В ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛНО С КЛИПОВЕ КАК АРМЕНЦИ И ГРУЗИНЦИ ПЕКЪТ
НА МАНГАЛ  ВСЕВЪЗМОЖНИ МЛЕКОПИТАЮЩИ  ЖИВОТНИ . МАЖАТ ГИ С КАКВИ
ЛИ НЕ ПОДПРАВКИ И СЪЩО СЛАГАТ СПОРЕД МЕН ДОСТА СОЛ.






0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница