ИДЕИТЕ НА KAUFLAND
СЪДЪРЖАНИЕ
1 ПАРТИ С ВИНО И СИРЕНЕ
2 ПИЯНО ПИЛЕНА БУТИЛКА
3 ПЪЛНЕН КРОМИД ЛУК
4 НАЛОЖЕНА БАНИЦА
4 НАЛОЖЕНА БАНИЦА
5 ПАНИРАНО АВОКАДО С ПИЛЕШКО И ГОРГОНЗОЛА
6 ШОКОЛАДОВ КЕКС "МОКА"
7 ПЪЛНЕНО ПИЛЕ СЪС СИРЕНЕ
8 ПАЕЛЯ С МОРСКИ ДАРОВЕ
9 ПЕЧЕН БОБ С КАЙМА
10 ЯБЪЛКОВИ КЕКСЧЕТА СЪС МОРКОВИ
11 МУС ОТ ГЪБИ В ЯЙЦА
12 ТЕЛЕШКА ЯХНИЯ С МАСЛИНИ
13 ПАТИЦА С ПОРТОКАЛОВ СОС
14 ГРАДИНАРСКА ТИГАНИЦА
15 ПЪЛНЕНИ КАМБИ С ПИЛЕ И ЦАРЕВИЦА
16 БОРОВИНКОВА КРЕМ ПИТА
17 АГНЕШКА ДРОБ СЪРМА
18 ПРОЛЕТНА САЛАТА
19 ПЪЛНОЗЪРНЕСТ БЕЙГЪЛ
20 ПЕЧЕН ЗАЕК С КАФЯВ ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
21 САЛАТА "МЛАДОСТ"
22 ЯБЪЛКОВА ТОРТА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ
23 ЛУЧЕНА САЛАТА С ОРЕХИ
24 ЛОЗОВИ СЪРМИ С ТЕЛЕШКО И ЕСТРАГОН
25 СВИНСКО МЕСО С ТУРШИЯ
26 САРМИ С ВКУС И ТРАДИЦИЯ
27 ТАЙНИТЕ СКРИВАЛИЩА НА ЗАХАРТА
28 САЛАТА ОТ ПАТЛАДЖАНИ
29 ОРИЗ С ТИКВИЧКИ ПО КИТАЙСКИ
30 ДЕСЕРТ "ЕКСПЛОЗИЯ"
31 ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С БОБ
32 ПЪЛНЕНА ГЪСКА С ЯБЪЛКИ И ЧЕСЪН
33 СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ПИКАНТЕН СОС
34 ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ТОПЕНО СИРЕНЕ И БЕКОН
35 КАШКАВАЛ ПАНЕ С БИРЕНА ПАНИРОВКА
---------------------------------------------------------------------------------
P. S. 1) Сарми - на старогръцки "завитичко" -според
Иван Звездев
2) Щрудел - на немския , който се говори в Ав-
стрия означава "завитичко" и е само с ябълки макари да може и с круши варени в червено вино.
---------------------------------------------------------------------------------
Веднъж Иван Звездев показа как се правят сарми с
листа от липа. Точно такъв сорт липа има близо до халите на спирката на трамвай №20 срещу минералната вода . За съжаление може само да се разглежда понеже е изложена на мръсен, отровен
въздух.
Един път като бях в село Гинци на северозапад от София , на 55 километра в южните склонове на
Стара планина. В сезона на подбела. Една тамушна
жена ми разказа, как от листа на подбел прави сарми. Чака ги да пораснат до краен предел. Бере ги. Слага ги за три минути във кипяща вода после още три минути в студена вода и са готови за работа. Те са мъхести от едната страна и затова ги слага с маха на долу и после реди плънката , която е свикнала да прави по принцип.
9 ПЕЧЕН БОБ С КАЙМА
10 ЯБЪЛКОВИ КЕКСЧЕТА СЪС МОРКОВИ
11 МУС ОТ ГЪБИ В ЯЙЦА
12 ТЕЛЕШКА ЯХНИЯ С МАСЛИНИ
13 ПАТИЦА С ПОРТОКАЛОВ СОС
14 ГРАДИНАРСКА ТИГАНИЦА
15 ПЪЛНЕНИ КАМБИ С ПИЛЕ И ЦАРЕВИЦА
16 БОРОВИНКОВА КРЕМ ПИТА
17 АГНЕШКА ДРОБ СЪРМА
18 ПРОЛЕТНА САЛАТА
19 ПЪЛНОЗЪРНЕСТ БЕЙГЪЛ
20 ПЕЧЕН ЗАЕК С КАФЯВ ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
21 САЛАТА "МЛАДОСТ"
22 ЯБЪЛКОВА ТОРТА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ
23 ЛУЧЕНА САЛАТА С ОРЕХИ
24 ЛОЗОВИ СЪРМИ С ТЕЛЕШКО И ЕСТРАГОН
25 СВИНСКО МЕСО С ТУРШИЯ
26 САРМИ С ВКУС И ТРАДИЦИЯ
27 ТАЙНИТЕ СКРИВАЛИЩА НА ЗАХАРТА
28 САЛАТА ОТ ПАТЛАДЖАНИ
29 ОРИЗ С ТИКВИЧКИ ПО КИТАЙСКИ
30 ДЕСЕРТ "ЕКСПЛОЗИЯ"
31 ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С БОБ
32 ПЪЛНЕНА ГЪСКА С ЯБЪЛКИ И ЧЕСЪН
33 СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ПИКАНТЕН СОС
34 ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ТОПЕНО СИРЕНЕ И БЕКОН
35 КАШКАВАЛ ПАНЕ С БИРЕНА ПАНИРОВКА
---------------------------------------------------------------------------------
P. S. 1) Сарми - на старогръцки "завитичко" -според
Иван Звездев
2) Щрудел - на немския , който се говори в Ав-
стрия означава "завитичко" и е само с ябълки макари да може и с круши варени в червено вино.
---------------------------------------------------------------------------------
Веднъж Иван Звездев показа как се правят сарми с
листа от липа. Точно такъв сорт липа има близо до халите на спирката на трамвай №20 срещу минералната вода . За съжаление може само да се разглежда понеже е изложена на мръсен, отровен
въздух.
Един път като бях в село Гинци на северозапад от София , на 55 километра в южните склонове на
Стара планина. В сезона на подбела. Една тамушна
жена ми разказа, как от листа на подбел прави сарми. Чака ги да пораснат до краен предел. Бере ги. Слага ги за три минути във кипяща вода после още три минути в студена вода и са готови за работа. Те са мъхести от едната страна и затова ги слага с маха на долу и после реди плънката , която е свикнала да прави по принцип.
---------------------------------------------------------------------------------
Малка забележка: Понеже
някои от вас живеят извън Европа. В Щатите. Там не се мери в грамове
, а в '"oz"' . Пък и в някои рецепти просто пише пакетче
прясна мая .
Най
- сетне макари с голямо закъснение разбрах колко е едно пакетче мая прясна - 42г.
1г = 5м. карата (metric carats) = 0, 3527 oz
1 кг = 1000 грама (g ) = 2,20462 либри (lb)
1 американски галон = 8 американски пинти = 3, 7854 л (l )
1 американска пинта = 0, 9689 англйска пинта = 0, 5506 л (l
)
1 литър = 1 дм 3 ( cu dm) = 0,
2642 американски галон (US gal )
0 0 F = 32 0 C 100 0C = 212 0F
![]() |
|
0 коментара:
Публикуване на коментар
Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]
<< Начална страница